Diensten – Huisartsen Kadoelerbreek – Amsterdam

Welkom op de website van Huisartsen Kadoelerbreek

De praktijk van dhr. J.H.Berendse, mw. M.R.Kinders en mw. A.Willems.

Hier vindt u informatie over onze praktijk, de bereikbaarheid,  onze medewerkers en de diensten die wij bieden.

 

Diensten


Spreekuur Huisartsen

De huisartsen werken op consultbasis. Per afspraak van 15 minuten kunt u 1 probleem bespreken. Om zo goed mogelijk antwoord te kunnen geven is het van belang dat u van te voren goed nadenkt over wat u graag van de huisarts zou willen.

Spreekuur diabetes
Onze praktijkondersteuner diabetes zal u controleren voor de suikerziekte. Ze zal u onderzoeken, de bloedwaarden met u bespreken en zo nodig medicatieaampassingen doen. Er vindt regelmatig overleg plaats met de huisarts.

Spreekuur astma/COPD
Onze praktijkondersteuner COPD voert de controles uit bij mensen met de longziekten astma en COPD. Ze zal de medicatie bespreken, zo nodig aanpassen en longfunctietests uitvoeren.

Stoppen met roken spreekuur
In dit spreekuur ziet u de praktijkondersteuner astma/COPD. Hier kunt u handvatten krijgen om zelf te stoppen met roken. Ook worden de mogelijke medicijnen die kunnen helpen met stoppen met roken besproken.

Ouderenzorg
Onze praktijkondersteuner ouderen brengt de groep kwetsbare ouderen in kaart en houdt  contact met ouderen met uiteenlopende problemen. Ze doet onderzoek naar dementie, helpt bij het in kaart brengen van zorgbehoefte en schakelt zo nodig samen met u extra zorg in. In het kader hiervan bezoekt de praktijkondersteuner ouderen aan huis.

Assistentenspreekuur
U kunt bij de assistenten terecht op het spreekuur voor:

  • Bloeddruk meten
  • Wratten aanstippen
  • Verbinden van wonden
  • Oren uitspuiten
  • 24 uurs bloeddrukmeting
  • Urinecontrole
  • Zwachtelen bij dikke benen
  • Hechtingen verwijderen
  • Geven van injecties
  • Uitstrijkjes maken voor het bevolkingsonderzoek

Praktijkondersteuner GGZ
U kunt terecht bij de praktijkondersteuner GGZ voor psychische problemen zoals angst, somberheid, rouw en levensfaseproblemen. Zij heeft meer tijd dan de huisarts om goed in kaart te brengen wat de belangrijkste problemen zijn. Ze zal dit doen in gesprek en door het afnemen van vragenlijsten. Ze kan vaak in een aantal gesprekken handvatten geven zodat u zelf de problemen weer aankan. Als het boeken van vooruitgang niet lukt zal ze overleggen met de huisarts of er ook medicatie moet worden gegeven of dat er een doorverwijzing gemaakt moet worden. Een doorverwijzing gaat in principe altijd via onze casemanager GGZ. Zij zal in kaart brengen welke verwijzing er nodig is en kan u eventueel doorverwijzen naar de verpleegkundig specialist GGZ in onze praktijk. Zij heeft een kortere wachttijd dan een GGZ instelling.

Diëtiste
In onze praktijk is op een vaste dag een diëtiste aanwezig. Zij bespreekt voeding gerelateerde problematiek en kan helpen bij het opstellen van een dieet bij mensen met overgewicht of suikerziekte.

Spreekuurondersteuner (SOH)

De SOH neemt werk uit handen van de huisarts, waardoor deze meer tijd heeft voor complexere problematiek. Dit doet ze door het zien van patiënten met verschillende klachten. Onder deze klachten vallen onder andere: Wonden, verzwikte enkels en keel- en oorklachten.